Corneel op eigen benen per 1 januari

Corneel concert
Corneel concert
Foto: Corneel

Vanaf 1 januari 2023 is poppodium Corneel zelfstandig. Corneel zal onder een zelfstandige stichting verdergaan. Dit betekent dat Corneel los van Stichting de Kubus verdergaat. Alle activiteiten van Corneel gaan over naar de nieuwe stichting van Corneel. Deze stichting zal ook een eigen, nieuw bestuur krijgen. Deze stap is het gevolg van het besluit van de raad van 8 juni 2021.

Programma Corneel
Voor de bezoekers zal er weinig te merken zijn, want Corneel zal op dezelfde voet verder gaan. Dat betekent dat het programma van Corneel weinig zal veranderen. De organisatie zal een gevarieerd programma blijven aanbieden.

Dit houdt in dat de concerten van (inter)nationale artiesten en diverse dansfeesten op het programma blijven staan. Wat wel verandert, is de ticketprovider. Hierdoor wordt het makkelijker om tickets te bestellen en af te rekenen. Zelfs voor mensen in het buitenland.

Mooie toekomst
Volgens Els Lucas, voorzitter van Stichting Corneel, ligt er een mooie toekomst in het verschiet voor Corneel. Men gaat zorgen voor Lelystedelingen en (verre) omstreken dat men kan blijven genieten van een aantrekkelijk programma.

Tevens zal samenwerking met andere lokale culturele organisaties worden onderzocht. De jeugd mag niet vergeten worden. Belangrijk is dat de popcultuur voor Lelystad en Flevoland gewaarborgd blijft. Voorlopig blijven de concerten en dansfeesten op dezelfde plek plaatsvinden. Ondertussen onderzoekt de gemeente locaties voor nieuwbouw voor Corneel.

(Bronnen: De Kubus, Corneel) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen