Kerstboodschap 2022 Ziekenhuis St Jansdal

Foto: Ziekenhuis St Jansdal

Relinde Weil, Leonie Boven en Arend Jan Poelarends en Jaap Driest wensen iedereen liefdevolle feestdagen en een fantastisch en gezond nieuwjaar! In het filmpje op de site van Ziekenhuis St Jansdal blikken zij terug op het afgelopen jaar en kijken zij vooruit.

Tekst van de Kerstboodschap
We staan op de drempel van een nieuw jaar. Dat is altijd een moment om met elkaar terug te blikken en vooruit te kijken. 2022 begon nog helemaal in het teken van corona. Gelukkig is corona nu helemaal naar de achtergrond verdwenen, maar de gevolgen merken we nog steeds.

Hoog ziekteverzuim
Het hele jaar door hebben we te maken met hoog ziekteverzuim, net als de vorige jaren. Dat betekent dat we allemaal keihard moeten werken. We zien dat jullie dat vol toewijding doen en elke keer er helemaal voor gaan. We zijn ontzettend trots op jullie.

Ondanks het hoge ziekteverzuim en de vele vacatures was 2022 een goed jaar. We hebben in oktober en november een recordaantal operaties uitgevoerd en financieel sluiten we het jaar positief af. Ook als het gaat over duurzaamheid en bedrijfsvoering maken we mooie stappen op het gebied van minder energie en gezonde voeding.

Samenwerking
Het afgelopen jaar zijn we mooie samenwerkingsverbanden aangegaan. Zo openden we in Lelystad de deuren van afdeling Getijde. Ook voor de medisch specialisten verandert er op 1 januari veel. Drie besturen worden samen één en geven leiding aan één coöperatie. Alle medisch specialisten samen in één organisatievorm. Ik ben er erg trots op dat we ons op die manier hebben weten te verenigen, om zo samen met het ziekenhuis als staf op te trekken.

We hechten aan een goede samenwerking in de regio. Als ziekenhuis alleen gaan we het niet redden. We hebben elkaar nodig om goede, betaalbare en toegankelijke zorg te blijven leveren aan de maatschappij. Samenwerking is het sleutelwoord en daar gaan we voor het komende jaar.

Nieuwbouw
De nieuwbouw vordert in een snel tempo. De buitenkant is al zo goed als klaar en we zijn druk bezig met de binnenkant. Volgend jaar na de oplevering wordt de oplevering verwacht. Ook in Dronten wordt gebouwd aan nieuwbouw en ook daar verwachten we volgend jaar in te kunnen. Ook zijn we druk bezig met de plannen voor de renovatie van het beddenhuis. En we zijn aan het nadenken over nieuwbouw in Lelystad. Kortom, St Jansdal bouwt nog wel even door.

Na een jaar hard werken is het goed om even tijd voor jezelf te nemen. Laten we elkaar in 2023 niet uit het oog verliezen en de verbinding blijven zoeken. Wij wensen jullie liefdevolle feestdagen en een fantastisch en gezond nieuwjaar.

(Bron: Ziekenhuis St Jansdal) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen