Eerstelijnszorg Coloriet stopt gefaseerd per 1 januari 2023

Foto: Coloriet

Noodgedwongen is Coloriet genoodzaakt om per 1 januari 2023 gefaseerd te gaan stoppen met de eerstelijnszorg. Dit houdt in dat de behandeling die de patiënten krijgen van de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist (of waarvoor men op de wachtlijst staat) gaat stoppen.

Vergoedingen zorgverzekeraars
De eerstelijnszorg gaat gefaseerd stoppen, omdat dit afhangt van de verzekeraar. Ondertussen zijn de cliënten van Coloriet middels een brief op de hoogte gebracht. Zodoende weet men tot welke datum men voor welke dienst terecht kan.

Volgens Coloriet zijn de vergoedingen die worden verkregen van de zorgverzekeraars al jaren onvoldoende om de kosten te kunnen dragen. Men wil de cliënten de zorg blijven geven en de kennis en expertise inzetten.

Minder geld
Gezien dat er steeds minder geld binnenkomt, kan dit niet langer blijven doorgaan. Coloriet heeft getracht om hierover in gesprek te komen met alle zorgverzekeraars. Alleen heeft dit niet tot het juiste resultaat geleid.

Coloriet betreurt dat men dit besluit heeft moeten nemen. Tevens is er voor de cliënten een vervelende situatie ontstaan, daar men nu op zoek moet naar een andere behandelaar. Coloriet ondersteunt de cliënten naar een andere aanbieder volledig.

(Bronnen: Nieuwsbrief Coloriet, Coloriet)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen