Doe het eens anders en beleef Lelystad per step

Foto: Steppin Lelystad

Men kan Lelystad beleven op verschillende manieren, maar volgens velen is het leukste als men dit doet per step. Men kan per groep of groepje stoere Kickbike steps huren. Om daarna een van de favoriete routes van Steppin Lelystad te volgen. In Lelystad zijn leuke, zelfs super leuke routes door Lelystad te vinden.

Routes door Lelystad
Zo kan men heel eind door de natuur steppen, langs het water of door de stad. Het kan zelfs zo ver gaan, dat men een programma op maat krijgt. Hierbij kan men de route, de startlocatie, tijden en pauzemomenten allemaal zelf bepalen.

Bij een route programma op maat zal Steppin Lelystad de steps brengen en halen naar de gevraagde locatie. Steppin Lelystad is flexibel om er voor te zorgen dat de route door en rond Lelystad een feestje zal worden.

Step workout
Met een kleine groep kan men in de buitenlucht een training krijgen: de step workout. Hierbij horen een warming up en een cooling down. Echter de nadruk blijft wel op het steppen liggen.

Als men regelmatig op tempo stept, kan men het steppen vergelijken mat hardlopen, wielrennen of bootcampen. Dus wordt steppen zoiets als spieren trainen en de conditie verbeteren.

Zo heeft steppen ook voordelen. Hierbij valt te denken aan weinig blessures, snel condities opbouwen, niet zo snel buiten adem komen en men kan gewoon onderweg gezellig even bijkletsen. Op deze manier is steppen geschikt voor iedereen.

(Bronnen: Nieuwsbrief Nationaal Park Nieuw Land, Nationaal Park Nieuw Land, Steppin Lelystad) 

Reacties

Cookieinstellingen