Gewijzigde afvalinzameling rond de feestdagen

Afvalvuilniswagen HVC
Afvalvuilniswagen HVC
Foto: Gemeente Lelystad

Dit jaar valt Tweede Kerstdag, 26 december 2022, op een maandag. HVC leegt op deze dag geen bakken aan huis. In buurten waar op maandagen de bakken worden geleegd, komt HVC daarom langs op zaterdag 24 december om de bakken te legen.

Ondergrondse of bovengrondse containers
Ondergrondse of bovengrondse containers kunnen door de feestdagen eerder vol zitten. Inwoners wordt gevraagd geen afval naast volle containers te plaatsen. Probeer een andere container in de buurt of bewaar de afvalzak nog even thuis. Afval dat naast de containers staat, geeft overlast en zwerfafval. Bovendien kan HVC er dan niet goed bij om de ondergrondse containers op te tillen om deze te legen.

Kartonnen dozen
Door online winkelen is er meer aanbod van vooral kartonnen dozen. Vouw deze dozen zo plat mogelijk of scheur ze in kleinere stukken en doe ze dan pas in de papierbak aan huis of in de ondergrondse container voor oud papier en karton. Zo blijft er ruimte over in de papierbak aan huis en raken de ondergrondse containers niet verstopt.

Afvalbrengstation
Het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40C is dicht op Tweede Kerstdag, maandag 26 december. Op 24 en 31 december sluit het afvalbrengstation om 17.00 uur. Vanaf 2 januari 2023 kunnen inwoners weer terecht op het afvalbrengstation. Kijk voor de openingstijden in de HVC-app of op hvcgroep.nl/afvalbrengstations.

Download handige HVC-app
Via de HVC-app kunnen inwoners zien wanneer HVC welke bak aan huis komt legen. De gratis HVC-app is te vinden in de App Store (iOS) en in Google Play (Android).

HVC klantenservice
Inwoners die vragen hebben over de afvalinzameling tijdens de feestdagen kunnen contact opnemen met de klantenservice van HVC via telefoonnummer 0800-0700 of via e-mail [email protected] . Containers die stuk of vol zijn, kunnen ook op deze manieren bij HVC worden gemeld. Afval dat naast containers is gezet, kunnen inwoners melden bij de gemeente via de Fixi-app.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen