Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Foto: Sportbedrijf

De gemeente Lelystad heeft de steun aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur verlengd. Sinds 1 juni – toen de pilot werd gestart – konden mensen met een kleine beurs in Lelystad die aan sport en cultuur willen doen, hier terecht. Als het nu gaat om zwemmen, tennissen, toneelspelen, pianoles. Volgens de gemeente is het een groot succes.

Volwassenenfonds
Voor mensen die graag aan de slag willen met sport en / of cultuur kunnen terecht bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in Lelystad. Op de site van het Volwassenenfonds staan de spelregels genoemd en de intermediairs.

Een aanvraag wordt gedaan door een erkende intermediair van het Volwassenenfonds. De namen van deze intermediairs staan ook op de site. Bij de afspraak is een deelnemerskaart nodig. Advies is om deze geprint of op het mobiel ingevuld mee te nemen. Zodoende kan de aanvraag sneller afgewerkt worden.

Financiële steun
Was het zo dat eerst steun aangevraagd kon worden tot maart 2023, door de steun kan dat voor heel 2023. Dit geldt voor de inwoners die leven van een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm. Tijdens de pilot zijn al 120 nieuwe sporters aangemeld.

De gemeente heeft het fonds verlengd gezien het feit dat de aanvragen nog steeds binnenkomen. Dat geeft dus aan dat nog niet iedereen is geholpen. De regel is dat voor sport maximaal 250 euro wordt vergoed en voor cultuur 450 euro per jaar.

(Bronnen: De Stentor, FlevoPost, Volwassenenfonds) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen