Literair Café bij de Vrienden van de Bieb

Foto: Vrienden van de Bieb

Op woensdag 11 januari 2023 van 20.00 tot 22.00 uur zal door de Vrienden van de Bieb een Literair Café worden georganiseerd in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Deze keer zal Greetje van den Berg de gast zijn. Ze schrijft romans en woont in de Noordoostpolder.

Greetje van den Berg
Greetje van den Berg is in Zwolle geboren (13 augustus 1959), maar is naar de Noordoostpolder verhuisd in 1983, waar ze nog steeds woont. Mevrouw Van den Berg is geïnteresseerd in psychologie, van waaruit zij haar romans schrijft.

Sinds 1985 heeft Greetje van den Berg al meer dan 60 familieromans geschreven. Romans waarin de belevenissen van een heel gezin worden beschreven of ook wel van een hele familie. Het meest recent verschenen boek is ‘Duet van het Zwijgen’.

Duet van het Zwijgen
Ze schrijft vanuit de vragen waarom een mens is zoals hij is, waarom hij doet zoals hij doet. Hiervoor wordt veel onderzoek gedaan, waarbij het werk voortkomt uit haar christelijke levensvisie. Bij de presentatie van haar 50e roman ‘Ogenblik’ in 2016 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Haar laatst verschenen boek, is het tweeluik ‘Duet van het Zwijgen’. Dit gaat over de weduwnaar Gerben Zomerman, zijn twee kinderen en de beklemmende Heleen, medewerker in zijn winkel. Deel 1, ‘Alleen’, verscheen maart 2022 en het tweede deel in november met de titel ‘… ‘.

De Vrienden van de Bieb
De Vrienden van de Bieb is een aparte stichting die FlevoMeer Bibliotheek Lelystad steunt met financiële aankopen en projecten. De Stichting krijgt jaarlijks giften van donateurs en brengt geld bij elkaar.

Dit laatste gebeurt door de verkoop van afgeschreven media van de bibliotheek. In samenwerking met de FlevoMeer Bibliotheek organiseert de Vrienden van de Bieb een aantal keer per jaar een Literair Café.

(Bronnen: Nieuwsbrief Vrienden van de Bieb, FlevoMeer Bibliotheek)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen