Paraat blijven, ondertussen schaalt GGD Flevoland af

Foto: RIVM

De GGD Flevoland had de capaciteit afgestemd op de opdracht van het ministerie. Aangezien het aantal vaccinaties tegen het SARS-CoV-2 virus (Corona) en het aantal testen teruglopen, kan ook de GGD Flevoland nu afschalen.

Landelijke opdracht
De opdracht die is afgestemd op de opdracht die vanuit het ministerie is ontvangen, is dat er op landelijk niveau binnen acht weken opgeschaald moet kunnen worden naar 100.000 testen per dag en een basisstructuur van 100.000 vaccinaties per week.

In oktober werd al een daling in het aantal vaccinaties en testen opgemerkt. Overigens werd dit ook al verwacht. Zo waren er aan het begin van oktober nog bijna 12.000 herhaalvaccinaties per week in Flevoland, maar halverwege november was dat nog maar 2.500.

Minder behoefte
De GGD Flevoland meldt dat er steeds minder behoefte is aan de vaccinaties en de testen. Daarom heeft men het aantal tijdelijke krachten, die hielpen met het zetten van de prikken en het afnemen van de testen, verminderd.

Op de locaties Almere, Lelystad en Emmeloord blijft het mogelijk om een vaccinatie of test te laten doen. Dit heeft te maken met een beperkte reistijd. Tevens wordt er gekeken naar het aantal locaties. De testlocatie in Lelystad verhuist per 16 januari naar het St Jansdal, waar al de vaccinatie locatie al gehuisvest is.

(Bronnen: De Stentor, Tijdlijn Coronavirus, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen