Start fieldlab op Lelystad Airport

Foto: ROC van Amsterdam - Flevoland

De Pipistrel Velis Electro – een elektrisch vliegtuig – is laatst door het ROC van Amsterdam – Flevoland aangeschaft. Men gaat deze luchtwaardig houden, waarbij het toestel op Lelystad Airport wordt gestationeerd. Daarnaast wordt een fieldlab Elektrificatie opgericht.

Fieldlab Elektrificatie
Het fieldlab wordt opgericht in samenwerking met andere partijen, zoals de KLM. Dit fieldlab moet als proeftuin gaan dienen. Een proeftuin rondom het onderhoud aan elektrische en/of hybride vliegtuigmotoren.

Donderdag 15 december vond de officiƫle opening en ingebruikname plaats. Hierbij was ook wethouder Dennis Grimbergen, van Onderwijs en Economische Zaken, van de gemeente Lelystad aanwezig.

Duurzaamheid
Voor het ROC is duurzaamheid een belangrijk thema. De belofte is aan de studenten gedaan om in elke opleiding duurzaamheid een prominente plaats te geven. Men geeft aan dat de Nederlandse Luchtvaart aan de vooravond staat van transitie naar een duurzame toekomst.

Voor de studenten is het van een grote meerwaarde om op een echt nog vliegend toestel hun skills te kunnen ontwikkelen. Deze woorden kwamen van de directievoorzitter van MBO College Airport, onderdeel van het ROC, Philip Mol.

Lelystad Airport
Er wordt binnen het fieldlab samengewerkt met partijen als KLM, NLR, Air Waterland, Deltion College, Lelystad Airport. Tevens is er steun van de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad. Men wil meer leren over het onderhoud van elektrische vliegtuigen.

Lelystad Airport was een bewuste keuze. Naast haar 50-jarig jubileum in 2023 is er ook al jaren een nauwe verbinding met de directe omgeving. De ontwikkeling van de vlieghaven is gedaan op innovatieve en duurzame wijze. Het fieldlab draagt bij aan de volgende fase van de luchtvaartsector, naar schoner en stiller.

(Bronnen: MBO Raad, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen