Unicum en Gemeente Lelystad spelen traditionele Nieuwjaarswedstrijd

Foto: Gemeente / vv Unicum

Na twee coronajaren waarin een sportieve ontmoeting niet mogelijk was, wordt op 1 januari 2023 weer de traditionele Nieuwjaarswedstrijd gespeeld. Het gaat dan om de 32e editie van een wedstrijd tussen een gemeenteteam en een mix van verenigingsmensen uit de voetbalclub. Vanuit het college is wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra aanwezig.

De nieuwjaarswedstrijd wordt al sinds 1989 op de eerste dag van het nieuwe jaar gespeeld op sportpark Schouw. In die periode is de wedstrijd één keer afgelast vanwege vorst en twee keer vanwege corona. Inzet van de wedstrijd is een wisselbeker die momenteel in bezit is van Unicum. Zij gingen er de laatste maal, op nieuwjaarsdag 2020, met de winst vandoor. De editie van 2023 zal de eerste wedstrijd zijn onder verantwoordelijkheid van het dit jaar aangetreden nieuwe college.

Kaarten voor de borst
De samenstelling van de selecties van zowel het gemeenteteam als van Unicum worden pas op het laatste moment bekendgemaakt. Beide teams houden de kaarten vooralsnog voor de borst. Over de precieze opstelling en de te volgen tactiek worden vooralsnog geen mededelingen gedaan. Wel bekend is dat het gemeenteteam zal bestaan uit een mix van ambtenaren en (oud)bestuurders uit bestaande of voormalige gemeenteraden en colleges.

Voor de samenstelling van de selectie van Unicum wordt vertrouwd op de vanzelfsprekende betrokkenheid van nog actieve leden, van vrijwilligers, sponsoren en oudgedienden van de club. Dat kunnen zowel heren als dames zijn, jeugd als senioren en samen gemiddeld van een sportieve ‘middelbare leeftijd’.  


De nieuwjaarswedstrijd wordt gespeeld op zondag 1 januari 2023 om 14.00 uur op sportpark Schouw.

Penaltybokaal
Gekoppeld aan het Nieuwjaarsduel is de strijd om de Lloyd Doesburg penaltybokaal. De bokaal is genoemd naar de keeper die op 1 januari 1989 in de finales van de penalty wedstrijd op doel stond: Lloyd Doesburg, destijds 2e doelman van Ajax. Datzelfde jaar kwam hij om bij de vliegramp in Suriname. De herinnering aan hem houdt Unicum levend door de jaarlijkse inzet om de Lloyd Doesburgbokaal.

Wie mee wil doen aan het penaltyschieten kan zich op zondag 1 januari 2023 vanaf 11.30 uur inschrijven in de Unicumkantine op sportpark Schouw. Meteen na inschrijving starten de voorrondes. In de rust van het Nieuwjaarsduel vinden de finales plaats. Er zijn finales in de categorieën pupillen, junioren (verschillende leeftijdsklassen) en senioren.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)

Reacties

Cookieinstellingen