40-jarig bestaan muziektheatervereniging La Mascotte

Foto: Provincie Flevoland

Op zaterdag 24 december zijn er twee afleveringen te zien van muziektheatervereniging La Mascotte bij omroep Flevoland. Met deze afleveringen, wordt het veertigjarig bestaan gevierd van de vereniging, dat in januari 2021 viel tijdens corona.

Toekomstnostalgie
Om deze mijlpaal toch niet ongezien voorbij te laten gaan, zijn er een aantal korte stukken uit veertig jaar opera door La Mascotte op markante locaties in de Noordoostpolder door de omroep opgenomen genaamd ‘Toekomstnostalgie’. Beide afleveringen worden uitgezonden op zaterdag 24 december. De eerste aflevering is te zien vanaf 08.00 uur en de tweede vanaf 18.00 uur via tv op KPN 505 en Ziggo 706.

Selecties uit verschillende opera’s
De programmaonderdelen die terugkomen in de twee afleveringen zijn selecties uit acht verschillende opera’s en opgenomen op diverse bekende plekken in de Noordoostpolder. Zo zijn er selecties te zien zijn uit de volgende opera’s: Orpheus in de Onderwereld van Jacques Offenbach (opname Orchideeënhoeve), Boccaccio van Franz von Suppé (opname rond de ruïne van de Kuinderburcht), La Fille de Madame Angot (Clairette) van Charles Lecocq (opname in tulpenbelevingsveld en Netl), Die Lustige Witwe van Franz Lehár (opname Orchideeënhoeve), L’Elisir d’Amore van Gaetano Donizetti (Opname Oude Haven Kuinre), Pasticcio’s rond Schokland op muziek van Guiseppe Verdi (opname Schokland), de Parelvissers van George Bizet (opname Orchideeënhoeve en op Schokland) en Carmen van Georges Bizet (opname Netl).

La Mascotte
Muziektheatervereniging La Mascotte verzorgt jaarlijks een geënsceneerde productie in het opéra comique genre. La Mascotte heeft eerder een subsidie van de provincie Flevoland gekregen vanuit de regeling Talentontwikkeling Podiumkunst. Meer informatie over de vereniging: www.lamascotte.nl.

(Bron: Provincie Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen