Kerstoptreden Evergreen bij De Groene Sluis

Foto: Evergreen Lelystad

Muziek van de jaren ‘50 en ‘60 en dit zelf kunnen zingen, dat kan bij het koor Evergreen. Zaterdag 17 december kan men kennis maken met het koor en de muziek van het koor. Het koor zal een optreden verzorgen bij De Groene Sluis vanaf 14.00 uur.

Evergreen
Het koor Evergreen bestaat uit enthousiaste mannen en vrouwen die samen zingen als een belangrijke passie hebben. Men zingt het liefst 3- of 4-stemmig, maar ook soms wel 2-stemmig. Dit gebeurt onder leiding van een deskundige dirigente.

Onder leiding van de dirigente en ondersteund door een enthousiaste pianist wordt getracht om de liedjes zo goed mogelijk te brengen. Het koor heeft een breed repertoire. Het kan onder de noemer ‘Goud van Oud’ worden weggeschreven.

Muziek
Evergreen brengt muziek uit de jaren ‘50 tot ‘70 afgewisseld met wereldmuziek. Zo is in het repertoire opgenomen nummers als ‘California dreaming’, ‘That’s amore’, ‘Hello Mary Lou’ en ‘Barbara Ann’.

Noten lezen is niet vereist, maar daarentegen is het wel handig om enig begrip van het notenschrift te hebben. Het notenschrift is daarentegen snel genoeg te leren. De leden van het koor kunnen oefenmateriaal (partituren, teksten, zang voorbeelden) op de site vinden.

Na de Corona-pandemie kan Evergreen nu weer gaan repeteren. Ondertussen zijn de koorleden daar weer mee begonnen in de Coloriet locatie Laarhof. Dit gebeurt op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

(Bronnen: Evergreen Lelystad, Instagram) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen