Vrouw van 50 aangetroffen in zwaar vervuilde woning

Foto: FlevoPost

Wijkagent Jurion Veenstra heeft met collega’s vijf honden in een huis in de wijk Boswijk gevonden. In het huis lagen de uitwerpselen van de honden. Daarnaast is in het zwaar vervuilde huis een vrouw van begin 50 aangetroffen. De wijkagent heeft aangegeven dat hij nog nooit zoiets heeft meegemaakt.

Vervuild huis
Naast het huis dat vervuild was, liet ook de tuin van het huis te wensen over. De vervuilde tuin was de aanleiding dat de politie op bezoek is geweest. Men gaf aan dat het een schrijnende situatie was.

In het huis lag overal afval. Volgens de politie moet dit in de breedste zin van het woord worden gezien. De huisdieren zijn in beslag genomen. Daarnaast heeft de gemeente Lelystad de woning onbewoonbaar verklaard.

Zorgelijk
De woningbouwvereniging heeft nog getracht om contact te krijgen met de vrouw, wat niet gelukt is. Daarna is de politie ingeschakeld. De politie heeft contact gekregen en kwam zo achter de zorgelijke omgeving.

Dit gold ook voor de honden. Waarschijnlijk zullen die niet meer terugkeren naar de vrouw. De woning is voor 2 weken gesloten. Deze tijd zal worden gebruikt om de vrouw hulp aan te bieden. Ze heeft tijdelijk vervangende woonruimte gekregen, zodat haar woning schoongemaakt kan worden, alhoewel het niet duidelijk is op dit moment, of ze terug zal gaan. 

 

(Bronnen: De Stentor, AD) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen