Geen draagvlak voor reclamebelasting Stadshart Lelystad

stadshart
stadshart
Foto: Gemeente Lelystad

Onlangs zijn de ondernemers in het Stadshart gevraagd aan te geven of de reclamebelasting in de huidige vorm voortgezet moet worden en in hoeverre er bereidheid is financieel bij te dragen aan activiteiten en evenementen in het Stadshart. Uit deze draagvlakmeting blijkt onvoldoende steun te zijn voor het voortzetten van de reclamebelasting in de huidige vorm. De door de notaris bekend gemaakte uitslag is op 13 december 2022 door het college vastgesteld en voorgelegd aan de gemeenteraad.

Wat ging hieraan vooraf
De draagvlakmeting is uitgevoerd in opdracht van de gemeenteraad omdat een deel van de ondernemers in het Stadshart vragen heeft gesteld over de verantwoordings- en bestedingswijze van het geld uit het ondernemersfonds. Dit fonds wordt gebruikt voor activiteiten en evenementen in het Stadshart.

Door een draagvlakmeting te houden wilden we erachter komen of er voldoende steun is voor voortzetting van de reclamebelasting in de huidige vorm en in hoeverre ondernemers bereid zijn om financieel bij te dragen aan activiteiten en evenementen in het Stadshart.

Onvoldoende steun
Van voldoende steun is sprake als tenminste 50% van de stemgerechtigden hun stem heeft uitgebracht en als 66% zich vóór uitspreekt. Aan geen van beide voorwaarden is voldaan. Wethouder Dennis Grimbergen: “De gemeenteraad is nu aan zet om de uitslag te interpreteren en hier betekenis aan te geven.”

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen