Zingen verlicht je hart en stembevrijding

Foto: PIO Vocaal

Zingen wordt vaak gedaan, onder de douche, tijdens een voetbalwedstrijd en ga zo maar door. Maar er wordt ook veel gezongen in groepsverband. Zo is Petra Overeem heel druk met haar koren. In haar Nieuwsbrief laat ze weten dat er veel gezongen is in 2022. De maand december staat voor wat betreft het zingen, in het teken van licht, vrede en kerst.

Speciale Vrijuit Pop
Petra Overeem is druk met haar koren, zoals Joy, Vrijuit Pop, Songs of Licht en Uit hart en ziel. Soms kan het ook gewoon om even wat stilte te voelen in deze drukke tijd. Dit gebeurt middels ‘Uit Hart en Ziel’. Een indrukwekkende bijeenkomst waarin veel stiltes zijn.

Maar speciaal is de meeting op woensdagmiddag 14 december van 15.00 tot 17.00 uur. Normaal staat Vrijuit Pop gepland, maar deze middag is Vrijuit Kerst. Samen kerstsongs zingen, zowel vertrouwde als Stille Nacht, maar ook nieuwere als White Christmas en Happy Christmas.

Stembevrijding
Stembevrijding is het laten klinken wat er in je zit, wat er in je leeft. Stem geven aan wat er in je leeft. Dit kan op vele manieren, zoals in een zanggroep vrijuit te zingen bij bestaande muziek. Maar het kan ook anders.

Hierbij valt te denken aan zang- en stiltemomenten tijdens het individueel zingen of binnen een duo. Maar het kan ook tijdens wandelsessies of lekker improviseren met een pianist. De gemeenschappelijke deler is stem te geven aan wat er in je binnenste zit en gehoord wil worden.

Mannen die zingen
En dat geldt ook voor mannen. Petra Overeem doet een dringende oproep aan alle mannen die van zingen houden. Aanmelden en mee komen zingen! Bij de koren Joy, Vrijuit Pop, Songs of Light en Uit Hart en Ziel zijn mannenstemmen nodig.

Zo melden de koren dat de mannenstemmen echt gemist worden. Ook bij de workshops. Kom meezingen met de andere mannen en vrouwen. Kom eens de sfeer proeven, laat je overhalen om mee te zingen. Iedereen wordt met open armen ontvangen.

(Bronnen: Nieuwsbrief PIO Vocaal, PIO Vocaal)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen