College legt Sport- en beweegvisie 2023-2030 voor aan raad

Foto: Gemeente Lelystad

Op dinsdag 29 november 2022 heeft het college de Sport- en beweegvisie 2023-2030 vastgesteld. De visie om te komen tot een gezonde, fitte en inclusieve stad, is inmiddels voorgelegd aan de gemeenteraad. De inzet van de Sport- en beweegvisie is om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen.

Dat wordt onder meer gedaan door uitbreiding van het aanbod van sport- en beweegruimten, door sportverenigingen te ondersteunen, door in te zetten op een aantrekkelijk, passend en toegankelijk aanbod in de wijk én door intensief samen te werken met sport-, zorg- en welzijnsorganisaties.

De weg naar een gezonde, fitte en inclusieve stad
Sport en bewegen zijn belangrijk voor de groei van Lelystad en de ambitie van Lelystad Next Level om een vitale en toekomstbestendige stad te zijn met actieve en gezonde inwoners. Met het vaststellen van de programmabegroting zijn belangrijke stappen gezet om voorzieningen, die ook gezondheid en bewegen stimuleren, verder te ontwikkelen.

Denk hierbij aan een nieuwe grote sporthal en extra buiten zwemvoorzieningen. Maar ook het doorzetten van het Volwassenenfonds in 2023 is hier een voorbeeld van. ‘Er is de komende jaren veel werk te doen en de ambities zijn hoog, maar de eerste stappen zijn gezet’, aldus Rinze Broekema, wethouder Sport en bewegen.

‘Samen met de maatschappelijke partners en de inwoners van onze mooie stad gaan we aan de slag met de ambities en doelstellingen uit de Sport- en beweegvisie 2023-2030  . Met deze visie geven we een duidelijke, concrete richting aan onze inzet én laten we zien dat we sport en bewegen serieus nemen. Stap voor stap, meer in beweging.’

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen