Burgemeester op bezoek bij 100-jarige Harry Jansen

Foto: Fotostudio Wierd

Afgelopen week bracht burgemeester Mieke Baltus een verjaardagsbezoek aan de heer Harry Jansen voor zijn 100ste verjaardag. De heer Jansen verhuisde 5 jaar geleden met zijn inmiddels overleden echtgenote Rie vanuit Amsterdam naar Lelystad, waar hij op 26 november jongstleden zijn 100ste verjaardag vierde in woonzorgcentrum De Hoven.

Open Huis
Met zijn vrouw Rie was hij bijna 65 jaar getrouwd en kreeg hij drie dochters. Huize Jansen was altijd een open huis voor familie, vrienden en bekenden, niemand kwam iets te kort. De heer Jansen heeft een actief leven geleid. Bij de KAS BANK in Amsterdam werkte hij ruim 40 jaar in verschillende functies.

Hij wandelde iedere dag, hield van stijldansen, zong in koren, was lid van een schaakclub en klaverjasclub, was vrijwilliger voor de Zonnebloem en was tot zijn 93ste actief op de pc. Ook hangen er verschillende schilderijen van zijn hand in De Hoven.

Blij, dankbaar en tevreden mens
In Lelystad heeft hij inmiddels zijn plek gevonden en hij geniet er enorm van om met zijn kinderen naar de stad gaan voor een kop koffie en zijn lievelingsgebak appeltaart. Iedereen kent hem als een blij, dankbaar en tevreden mens, optimist en een echt gezelschapsmens. Ondanks zijn verminderde conditie blijft zijn motto: “Gewoon doorgaan!”

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen