‘In de Winternacht’ van Kamerkoor Lelystad

Foto: Kamerkoor Lelystad

Op vrijdag 16 december en zaterdag 17 december zal Kamerkoor Lelystad de aanwezige luisteraars meenemen in de winternacht van donker naar licht. Op 16 december zal dat gebeuren in Dronten in het Kerkcentrum De Ark en op 17 december in De Lichtbron in Lelystad. Beide concerten beginnen om 20.15 uur.

Kamerkoor Lelystad
Het Kamerkoor Lelystad is opgericht in 2009 en bestaat uit gevorderde amateurzangers. Het Koor heeft onder leiding van de dirigenten Francis Evers en Elisabeth Blom een goede naam opgebouwd bij het publiek in Flevoland.

Sinds september 2022 staat het Kamerkoor onder leiding van dirigent Jeroen Helder. De ervaren zangers studeren zelfstandig de muziek in, werken aan persoonlijke ontwikkeling en koorklank. Met name wordt a capella muziek gebracht, 19e en 20e-eeuwse muziek.

In de Winternacht
Tijdens het concert worden de luisteraars meegevoerd middels een bijzondere muzikale reis van het duister naar het licht. Werken die uitgevoerd worden zijn onder meer De profundis clamavi (een Gregoriaans muziekstuk) en Salve Regina van Arvo Pärt .

Arvo Pärt heeft het muziekstuk geschreven ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de bisschop van Essen, Hubert Luthe. Zoals het bedoeld was, is het een achtstemmig stuk, tegelijkertijd uitgevoerd door een kinderkoor, vrouwenkoor, mannenkoor en gemengd koor.

Meer licht
Na de pauze wordt de reis hervat door de oplichtende sneeuw met Un Soir de Neige van Francis Poulenc.  Francis Jean Marcel Poulenc, geboren op 7 januari 1899 was een Franse componist en pianist. Zijn muziekstukken omvatten onder meer kamermuziek en koorwerken.

Na Un Soir de Neige begint het licht te gloren met muziekstukken als Vom Himmel en Seek him that maketh the seven stars naar het beloofde licht in Midden in de Winternacht. Om de muziek van een concert te kunnen horen, kunnen tickets worden besteld op de site van Kamerkoor Lelystad.

(Bronnen: Kamerkoor Lelystad, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen