Paradise By The Dashboard Light

Foto: Corneel

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw had men muziek van Meat Loaf. De grootste hit van de zanger was waarschijnlijk zijn rockhit ‘Paradise by the Dashboard Licht’. Alleen vanaf het begin dat het nummer gereleased werd, ontstond er al tumult: was de dame in de clip de zangeres die met Meat Loaf meezong?

Wereldhit
Meat Loaf werd geboren als Marvin Lee Aday en was een Amerikaanse rockzanger en acteur. Bekend werd hij met zijn nummer ‘Paradise by the Dashboard Light’. Het nummer kwam van het album ‘Bat Out of Hell’ (1977) . Hij zong het nummer met Ellen Foley.

Ellen Foley heeft het album met Meat Loaf ingezongen. Zo ook het nummer ‘Paradise by the Dashboard Light’. Alleen ze wilde niet naast die ‘dikke’ Meat Loaf op het podium staan en daar aan steeds herinnerd worden.

Ellen Foley
De plaats van Ellen Foley werd in de clip ingenomen door Karla DeVito. Maar zangeres Foley ging op eigen kracht verder en leverde van haar soloalbum ‘Nightout’ twee grote hits af. Dat waren ‘We Belong to The Night’ en ‘What’s The Matter Baby’.

Daarna ging ze met en voor anderen werken. Echter het rockbloed kruipt waar het niet gaan kan en dus is Ellen Foley weer bezig met een tour met haar band. En Lelystad mag in haar agenda niet ontbreken. Zo zal ze een optreden verzorgen in Corneel op 6 januari 2023. Tickets zijn te reserveren via de site van Corneel.

(Bronnen: Corneel, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen