Basisschool De Finnjol krijgt Verkeersveiligheidslabel Flevoland

Foto: Fotostudio Wierd

Basisschool voor openbaar onderwijs De Finnjol heeft het Verkeersveiligheidslabel Flevoland gekregen uit handen van wethouder Piet van Dijk. De Finnjol ontving het label, omdat de school voldoet aan alle criteria die gelden voor het kwaliteitskeurmerk. Met de uitreiking van dit verkeersveiligheidslabel komt het aantal scholen in Lelystad dat dit keurmerk voor verkeersveiligheid heeft op 26.

De directie, de leerkrachten en de leerlingen van de school hebben hard gewerkt om het Verkeersveiligheidslabel Flevoland te kunnen behalen. Bij de school zijn, tijdens het groot onderhoud, maatregelen getroffen op en rondom de school om de verkeersveiligheid te vergroten zoals het aanleggen van meer parkeerplaatsen en het instellen van éénrichtingsverkeer. Ook doet de school mee met de fietscontrole en het verkeersexamen.

Wethouder Piet van Dijk: “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Het leren van de basisregels en het oefenen in de praktijk is belangrijk. Kinderen moeten veilig van huis naar school kunnen gaan en andersom. Het is daarom goed dat basisscholen aandacht besteden aan onderwijs over het verkeer en daar leerlingen én ouders bij betrekken. De kinderen die ik op de school gezien heb, zijn heel enthousiast met de verkeersregels bezig. Behalve leerzaam, is het ook nog eens leuk! “

Kwaliteitskeurmerk voor scholen
Het Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk. Met het label krijgt de school erkenning voor de inspanningen om de verkeersveiligheid op school en in de schoolomgeving te vergroten. Het label laat zien dat verkeerseducatie op school serieus wordt genomen.

Een school moet aan de volgende criteria voldoen om in aanmerking te komen voor het Verkeersveiligheidslabel: verkeerseducatie is opgenomen in het schoolwerkplan; verkeersonderwijs wordt theoretisch en praktisch gegeven en er zijn verkeersprojecten op de school; aan een verkeersveilige schoolomgeving wordt gewerkt, ook aan veilige school-thuis-routes en ouders zijn betrokken bij verkeerseducatie. Zebra “Seef” is de mascotte van het “Verkeersveiligheidslabel Flevoland”.

Het Verkeersveiligheidslabel Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland en de gemeente Lelystad.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen