Winterafsluiting De Driehoek en delen van het Kotterbos

Foto: Staatsbosbeheer

Vanaf 1 december is er weer sprake van de jaarlijkse winterafsluiting van het Kotterbos en De Driehoek. In verband met de rust van de dieren en het beheer, zal de Driehoek op doordeweekse dagen gesloten zijn voor het publiek. In de weekenden is het gebied gewoon toegankelijk.

Sluiting
Daarnaast zal vanaf dezelfde dag ook een deel van het Kotterbos gesloten worden. Hierbij zal het bosgebied ten oosten van de Natuurboulevard niet toegankelijke zijn voor bezoekers. Vervolgens zal vanaf 2 januari de Driehoek (inclusief het pad naar de Schollevaar) en het Oostvaardersbos ook in de weekenden dicht gaan voor het publiek.

Bezoekers van de Oostvaardersplassen aan de kant van Lelystad (Kitsweg en Praamweg) kunnen wandelen in het Oostvaardersveld en het Hollandse Hout. Voor de kant van Almere kan men terecht in het westelijke deel van het Kotterbos en in de omgeving van het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Fietsroute omlegging
Tijdens deze periode wordt het doorgaande fietspad door het Oostvaardersbos tijdelijk verlegd. Dit fietspad verbindt de Oostvaardersdijk met het Natuurbelevingscentrum. Het gaat dan om het stuk tussen de fietsknooppunten 67 en 97.

Vanaf knooppunt 67 gaat de route naar knooppunt 97 via de Jac. P. Thijsseweg, de E.Heimansweg en de Hugo De Vriesweg. De route door het  Oostvaardersbos langs het water van de Oostvaardersplassen is afgesloten tot medio mei. De omlegging wordt ook door middel van bebording aangegeven.

(Bronnen: Boswachters Blog, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen