Bol.com wil logistiek centrum in Lelystad

Na Jysk, de Deense meubelgigant, en de modereus Bestseller, is nu Bol.com bezig met een gebied op het bedrijventerrein Flevokust Haven. De bedrijven hebben alle drie een stuk grond van ongeveer 26 hectare. De komst van Bol.com is goed voor de werkgelegenheid en het zou de lokale economie versterken.

Flevokust Haven
De percelen op het bedrijventerrein Flevokust Haven zijn door de gemeente Lelystad openbaar te koop aangeboden. Kandidaten kunnen ‘extra punten scoren’, als het bedrijf de overslaghaven gaat gebruiken, voor banen zorgt, duurzaam werkt.

Daarnaast is het van groot belang als de potentiële kandidaat op korte termijn naar Lelystad gaat komen met ‘grootschalige logistiek’. Volgens de gemeente is Bol.com de enige serieuze kandidaat voor dit deel van het terrein, en die tevens voldoet aan alle eisen.

Flink wat belangstelling
De gemeente Lelystad laat ook weten dat Bol.com de enige gegadigde is voor het stuk terrein. Daarom is de procedure voor de koop gestart. Er volgt nu een tijd van 20 dagen voor belanghebbenden om bezwaar aan te tekenen. Zo niet, gaat de koop verder.

Het bedrijventerrein Flevokust Haven kan trots zijn, daar er grote belangstelling is. In eerste instantie wilde de gemeente het gebied in kleine delen uitgeven, maar door de belangstelling is dit aangepast. De gemeente besloot in 2018 om in een keer 43 van de 160 ha bouwrijp te maken.

Distributiecentra
De gemeente Lelystad wil graag dat Bol.com naar het bedrijventerrein hebben. Zo is het zeer goed voor de werkgelegenheid en voor het versterken van de economie. Als de koop doorgaat, zal het bedrijf in januari haar plannen aan de gemeenteraad toelichten.

Hierbij valt te denken aan het ontwerp van het gebouw, de duurzaamheid, het aantal werkplekken. Dan zal ook duidelijk worden wat Bol.com wil doen op het terrein. Het gebied is ontworpen voor distributiecentra.

(Bronnen: Omroep Flevoland, De Stentor) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen