Hart van Lelystad komt met krant en uitleg

Foto: Hart van Lelystad

Hart van Lelystad komt met een eigen krant, die deze week – samen met een regionale krant – bij de inwoners van Lelystad door de brievenbus zal glijden. De krant met verantwoording van Hart van Lelystad (HvL) is vorige week vrijdag reeds verspreid onder de winkeliers in de stad. Men heeft nu de stap genomen om de krant ook bij de bewoners af te leveren, zodat ‘de waarheid voor iedereen’ duidelijk zal worden.

Financiering evenementen
De krant van Hart van Lelystad legt alles uit over de financiering van evenementen in het winkelcentrum. De organisatie is de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor onder meer de activiteiten rond de feestdagen.

Er zou onenigheid zijn ontstaan met een groep ondernemers in het stadshart. Daarna heeft City Marketing Lelystad (CML) de activiteiten overgenomen. Zo is er kritiek geweest over de begroting van HvL en was de organisatie niet transparant.

Krant HvL
Volgens de tekst van de krant van Hart van Lelystad is de organisatie het afgelopen jaar geconfronteerd met aantijgingen en beschuldigingen die kant nog wal raken. HvL geeft aan dat er een inspreker is geweest tijdens een raadsvergadering.

Hierbij werden beschuldigen geuit onder meer als ‘verrijking’ en ‘niet woonachtig in Lelystad’. Deze beschuldigingen waren met name gericht naar de voorzitter, Gerard van der Meulen.

De leugen regeert in Lelystad
In de 12-pagina’s tellende krant geeft de buitenspel gezette HvL tekst en uitleg over de zaken, de versie van de waarheid zoals HvL het neergeschreven heeft. De krant gaat er hard in, ook richting gemeenteraad en college, waarbij pagina 3 de kop draagt ‘De leugen regeert in Lelystad’.

Ook gaat Hart van Lelystad in op de financiën. HvL heeft – na de verplichte goedkeuring door de accountant – voldoende inzicht gegeven aan de gemeente over de inkomsten en uitgaven. Het overgebleven deel van de subsidie is teruggestort aan de gemeente.

(Bronnen: Krant HvL, FlevoPost, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen