Impactwaarde lokale voedselprojecten is groot

Foto: Maex

MAEX heeft een analyse van 314 initiatieven op het MAEX-platform Voedsel van Dichtbij uitgevoerd. Hieruit bleek dat lokale voedselprojecten een grote maatschappelijke waarde hebben. De projecten dragen bij aan duurzame steden en gemeenschappen en aan gezondheid en welzijn. Ze vertegenwoordigen gezamenlijk een impactwaarde van ruim 68 miljoen euro.

Voedsel van Dichtbij
De projecten willen van nog meer betekenis zijn. In november dienden ze massaal plannen in voor de eerste grote Impuls Voedsel. Het MAEX-platform Voedsel van Dichtbij is in oktober 2021 gelanceerd.

Dit is gebeurd op verzoek van het kennisplatform Stadslandbouw Nederland en Duurzaam Door. Dit platform ziet de Social Handprint van de MAEX als een manier om lokale en regionale voedselprojecten en voedsel gemeenschappen te ondersteunen.

Jaarlijkse thermometer
De afgelopen weken groeide het aantal ingeschreven initiatieven naar 346. De jaarlijkse thermometer over 2021 geeft aan dat lokale voedselprojecten bijdragen aan alle Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Bij de 314 initiatieven zijn 20.641 vrijwilliger betrokken en 1.745 medewerkers. Er zijn 21 nog in de planfase, 49 zijn net gestart, 204 hebben nog een ontwikkelwens en groeien, 40 zijn volgroeid en ze bestaan nog allemaal.

Voor meer informatie, is het hele artikel op de site van MAEX na te lezen.

(Bron: MAEX)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen