SintAirklaas en de Pietloten hebben hulp nodig

Foto: Aviodrome Lelystad

Ook dit jaar moeten weer heel veel cadeautjes bezorgd gaan worden. Daarom heeft Sinterklaas de hulp ingeroepen van SintAIRways. De Sint zal op 5 december met échte vliegtuigen van SintAIRways de cadeautjes in de schoorstenen gooien in heel Nederland.

Hulp nodig
Maar de vliegtuigen en de pietloten zijn nog lang niet klaar. In de weekenden van 19 en 20 november, 26 en 27 november en 3 en 4 december kunnen de pietloten nog best wat hulp gebruiken, in het Schipholgebouw 1928.

In dit gebouw zijn de pieten en pietloten heel druk bezig. Er is hulp nodig om de pakjes te sorteren in het ontplofte cadeautjesmagazijn. Ga mee en tank de vliegtuigen vol met pepernotenolie.

Schiphol 1928
Maar ook de ‘onveilige’ pakjes moeten gescand worden. Tevens het oefenen van het gooien van de cadeaus in de schoorstenen. Tenslotte moeten – onder begeleiding van de pietloten – de vliegroutes worden uitgestippeld. En dán pas is het vliegtuig klaar voor Pakjesavond.

SintAIRways vestigt zich in Schiphol 1928. Dit is een exacte replica van het het Schiphol in 1928. Het gebouw heeft alles wat de pieten nodig hebben: pakjesbalies, prachtige vertrekhal en een aangrenzend platform voor vliegtuigen.

Hiermee wordt de Sint geholpen én men leert iets over het vliegen en de beroepen van vroeger. De beleving van SintAirklaas duurt ongeveer 30 minuten. Tickets zijn te bestellen via de site van Luchtvaartmuseum Aviodrome.

(Bronnen: Nieuwsbrief Aviodrome, Aviodrome) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen