Bestuur SV Lelystad’67 haalt eerste team uit competitie

Foto: SV Lelystad'67

Het bestuur van de voetbalvereniging SV Lelystad’67 heeft met verschrikkelijk veel pijn in het hart op donderdag 24 november moeten besluiten om het eerste team uit de competitie (derde klasse B) terug te trekken. De site van de club geeft aan dat voor de meesten dit niet geheel onverwacht kwam.

Tekort aan geschikte spelers
In het bericht op de site staat dat de KNVB het besluit op vrijdag heeft overgenomen. De dank van de vereniging gaat uit naar de trainers, die wekelijks hun best hebben gedaan om voldoende spelers op het veld te krijgen.

Dit is echter niet steeds gelukt. Het bestuur verwacht dat dit in de nabije toekomst ook niet zal verbeteren. Dit was de belangrijkste reden van het bestuur om tot dit besluit te komen. De dank gaat ook uit naar de vrijwilligers die er voor zorgden dat het eerste team kon spelen.

Regels KNVB
Volgens de regels van de KNVB betekent het dat als een team twee maal niet is komen opdagen, dat het team uit de competitie gehaald wordt. Als het bestuur de beslissing niet had genomen, dan had de KNVB dit wel gedaan.

De laatste wedstrijd tegen VVOP moest SVL af afzeggen, wegens gebrek aan spelers. Deze week zou ook de wedstrijd tegen ESC komen te vervallen om dezelfde reden. Na 7 gespeelde wedstrijden stond het eerste team op de laatste plaats.

(Bronnen: SV Lelystad’67, Omroep Flevoland) 

Reacties

Cookieinstellingen