Werkzaamheden bij de Polderdreef

Foto: Gemeente Urk

Bij de Polderdreef starten er verschillende werkzaamheden. Naast de dreef wordt een fietspad aangelegd en gewerkt aan de dreef zelf. Door deze werkzaamheden zijn er verschillende afsluitingen en leiden borden het verkeer (auto’s, fietsers en voetgangers) op sommige plekken om. Afgelopen week is de aannemer KWS Infra B.V. gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het fietspad. De werkzaamheden aan de Polderdreef starten in december.

Werkzaamheden
Het fietspad naast de Polderdreef wordt aangelegd vanaf de kruising met de Atol tot de oversteek bij de rotonde met de Parkdreef. Naast het fietspad komt het bestaande voetpad weer terug. Ook worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan de Polderdreef. Er komen verkeersdrempels op kruisingen en de strook asfalt die ‘over’ is bij de Strandbrug wordt weggehaald.

Omleiding fietsers en voetgangers
Het fiets- en voetpad vanaf het kruispunt met de Atol tot de rotonde bij de Parkdreef, wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand (fiets)verkeer. Dit geldt ook voor het voetpad vanaf de straat bij de Maerlant tot de rotonde bij de Parkdreef. De bedrijven en winkels in het Lelycentre blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor al het verkeer.

Borden leiden fietsers om via de Maerlant, Marktplaats, Parkzijde en de Zwembadbrug naar de Badweg (en omgekeerd). Fietsers moeten rekening houden met ongeveer 3 minuten extra reistijd. Voor voetgangers ligt de omleidingsroute vlakbij het huidige voetpad langs de Polderdreef.

Omleiding auto’s
Tijdens de werkzaamheden aan de Polderdreef is de weg voor een deel afgesloten voor verkeer. De borden langs de Polderdreef geven aan wanneer de weg precies wordt afgesloten. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting via de Zuigerplasdreef,  Houtribdreef en Parkdreef omgeleid. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente
Meer informatie over de werkzaamheden leest u op:  Werk aan fietspaden en wegen | Gemeente Lelystad. Ook kunt u via de facebookpagina: Groot onderhoud Lelystad | Facebook  de werkzaamheden in de gaten houden.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen