De Kubus zoekt creatieve breinen

Foto: De Kubus Lelystad

De Kubus is op zoek naar creatieve breinen tussen 12 en 21 jaar, die een plek zoeken om de ideeën over muziek, kunst en cultuur voor jongeren in Lelystad vorm te geven en te ontwikkelen. De Kubus heeft als een van haar ambities gesteld om jongeren uit de wijken beter te kunnen bereiken en aan te spreken.

Jongerenambassadeur
Om de ambitie gestalte te kunnen geven, is er hulp nodig. Mensen die kritisch mee willen denken over het cursusaanbod, kunnen dit doen als jongerenambassadeur. Deze mensen kunnen zich aanmelden als jongerenambassadeur vóór 1 december.

Wat is leuker dan ongezouten je mening te geven en met een frisse blik te kijken naar het cursusaanbod van De Kubus? De jongerenambassadeur kijkt naar het cursusaanbod: wat wordt er gemist, wat spreekt je aan, welke ideeën heb je zelf over kunst en cultuur.

Ideale Kubus-programma
Daarnaast kan men meedenken en advies geven over het benaderen van nieuwe en jonge doelgroepen. Samen met anderen jongeren kan de jongerenambassadeur werken aan de uitwerking van het ideale Kubus-programma.

Het gaat er om om te genieten van kunst en cultuur. En dan maakt het niet uit, waar men de creativiteit tot bloei laat komen, bij De Kubus, op school of in de wijk. De Kubus is er voor iedereen en maakt kunst zichtbaar. Tevens zorgt De Kubus ervoor dat iedereen er van kan genieten.

Maatschappelijke diensttijd
Jongerenambassadeurs is een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Het team van Jongerenambassadeurs koppelt in heel Nederland jongeren aan organisaties met relevante vraagstukken voor jongeren.

Middels het project krijgen de jongeren de kans hun stem te laten horen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstanties. ‘Jongerenambassadeurs’ gelooft in de kracht en onmisbare impact van jongeren, om de wereld positie in beweging te zetten.

Ben je tussen de 12 en 21 jaar? Meld je dan nu aan via deze link of app naar 06 18530825.  Aanmelden kan tot en met 1 december 2022.

(Bronnen: De Kubus (Instagram), De Kubus, Jongerenambassadeurs)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen