Het nieuws van Stichting Bultparkcomité

Foto: Bultpark

De Stichting Bultparkcomité had een aanvraag voor de steiger willen doen bij Kern met Pit. De Stichting wilde geen hardhout gebruiken uit milieuoverwegingen, alleen als het hergebruik materiaal zou zijn geweest.

Steiger
Het verzoek van de Stichting is door het Waterschap en de gemeente afgewezen. Daarna werd het wachten op een alternatief, echter die is niet gekomen van beide partijen. Daarom is het besluit genomen dat de steiger niet door zal gaan.

De steiger zou een tweeledig doel hebben gekregen. Aan de ene kant zouden kinderen naar waterdiertjes kunnen vissen en aan de andere kant zou de steiger een aanlegplek zijn voor kano’s. De kanoroutes zijn ooit gemaakt ter gelegenheid van het Lelystadse Jaar van het Water.

Bultpark boekje
De Stichting Bultparkcomité heeft gemeld dat het eerste Bultpark Boek gaat verschijnen. Het boek gaat over een vogeltje met hoogtevrees. Het vogeltje is in het voorjaar in een van de nestkastjes in het Bultpark uit het ei gekomen.

Hoogtevrees is een drama voor een vogeltje, maar het verhaal loopt gelukkig goed af. Niet helemaal duidelijk is, wanneer het boek uitkomt, maar men denkt dat het ruim voor de feestdagen is. Het zal aangeboden worden via de lokale winkels.

Aanvulling planten
Alle planten die op een of andere manier zijn verdwenen in het Bultpark Groenproject – middels droogte, pikkerij of op een andere manier – zijn inmiddels weer aangevuld. De struikjes hebben ondergrondse beveiliging, zodat ze minder aantrekkelijk zijn om te ‘jatten’.

In overleg met de politie is er voor gekozen om toch aangifte te doen van de ‘verdwenen’ planten. Een grote teleurstelling is de diefstal van de prachtige bruidssluier. Deze plant groeide bijna over de hele pergola van de Zintuigentuin. Nu is het iets dor en doods, afgeknipt op 20 cm boven de grond, waarbij de plant is uitgespit.

(Bron: Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen