Overname BModesto Group door Uniphar Group

Foto: BModesto

Maandag 21 november heeft de in Ierland gevestigde Uniphar Group de overname van de BModesto Group bekend gemaakt. BModesto Group is het moederbedrijf van onder meer BModesto. De complete groep wordt door de overname eigendom van Uniphar, waarbij de activiteiten onder eigen naam worden voortgezet.

Uniphar
De Uniphar Group is een partner over de gehele wereld voor de farmacie en MedTech-fabrikanten. De omzet is bijna 2 miljard en de klanten van Uniphar zijn te vinden in meer dan 160 verschillende landen.

In de buitenlandse media, zoals The Irish Times, is gemeld dat dit de derde aankoop is van Uniphar in drie maanden tijd. Daarbij is het van belang dat Uniphar zich settelt in Europa. Het Lelystadse BModesto is opgericht in 2014 voor levering van medicijnen aan apotheken.

Overname
BModesto zal de activiteiten onder dezelfde naam en met hetzelfde team voortzetten. Daarbij zal Michael Hendriks Algemeen Directeur blijven. Roy van Voorst zal verder als consultant aan BModesto verbonden blijven.

Door de overname krijgt het bedrijf uit Lelystad extra expertise en kennis vanuit Uniphar. Aangezien BModesto onderdeel is van de Uniphar Group wordt er verwacht dat BModesto een nog grotere bijdrage kan leveren in de beschikbaarheid van geneesmiddelen.

(Bronnen: BModesto, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen