Draagvlakmeting reclamebelasting Stadshart Lelystad

stadshart
stadshart
Foto: Gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad nodigt ondernemers in het Stadshart uit om deel te nemen aan een draagvlakmeting over de reclamebelasting Stadshart Lelystad.

Ondernemersfonds
Dit wordt gedaan omdat een deel van de ondernemers in het Stadshart vragen heeft gesteld over de verantwoordings- en bestedingswijze van het geld uit het ondernemersfonds. Dit fonds wordt gebruikt voor activiteiten en evenementen in het stadshart.

Door een draagvlakmeting te houden wil de gemeente erachter komen of er voldoende steun is voor voortzetting van de reclamebelasting in de huidige vorm en in hoeverre ondernemers bereid zijn om financieel bij te dragen aan activiteiten/evenementen in het Stadshart.

Procedure
Op 23 november wordt er door de gemeente stembiljetten naar de ondernemers die reclame belastingplichtig zijn, gestuurd. De notaris telt op 9 december 2022 de binnengekomen stemmen en maakt de uitslag aan de gemeente bekend.

Vervolgens stelt het college aan de hand van het proces-verbaal van de notaris de uitslag vast. De uitslag wordt voor het eind van dit jaar bekendgemaakt via de website van de gemeente, de Flevopost en andere (social) media.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen