Buiten bewegen in de natuur

Foto: Sportbedrijf Lelystad

Mensen die flexibel en laagdrempelig – onder begeleiding – willen bewegen in het park, op straat of op een openbare sportlocatie in de wijk, kunnen meedoen met het nieuwe programma ‘Buiten Bewegen’. Deze activiteiten worden aangeboden voor iedereen vanaf 12 jaar.

Buiten Bewegen
Vanaf begin november zijn Sportbedrijf en meerdere sportclubs gestart met ‘Buiten Bewegen’. Zowel voor inwoners als sportclubs worden op deze manier nieuwe mogelijkheden geboden, waarbij de openbare ruimte een centrale rol speelt.

Met ‘Buiten Bewegen’ wordt de mogelijkheid aangeboden aan inwoners om zonder verplicht lidmaatschap de natuur te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten én samen te bewegen. Daarnaast wordt aan lokale sport- en beweegaanbieders een passend beweegaanbod mogelijk te maken.

Meedoen
In de meeste gevallen sluit men zich aan bij een bestaande groep. Dit heeft het voordeel dat men altijd mee kan doen. Hierbij valt te denken aan wandelen, FitStap, hardlopen, recreatief fietsen, bootcamp, GoldenSports, voetballen, steppen én jeu de boules.

Naast het feit dat ‘Buiten Bewegen’ leuk is, maakt het de mensen ook een stuk vitaler. Voldoende bewegen en sporten in de natuur, verkleint de kans op tal van ziektes, zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en overgewicht. Tevens is het goed voor de mentale gezondheid.

Mogelijk gemaakt
De sport- en beweegaanbieders die het aanbod mogelijk maken zijn 5000Stappen.nl, AV Spirit Lelystad, RAF Sport Lelystad, Powered by SW, KernGezond, Steppin Lelystad, Fit12, Gym Inn, Graham Power Sports, OpenJeHart en Sportbedrijf Lelystad.

Het programma wordt ondersteund door een financiële bijdrage van gemeente Lelystad en geld uit het Sport- en Vitaliteitsakkoord. De financiering is mede mogelijk gemaakt door succesvolle subsidieaanvragen van Stichting Lelystad Vitaal.

(Bronnen: Sport in Lelystad, Sportbedrijf, Instagram (Sportbedrijf))

Reacties

Cookieinstellingen