Subsidie van 6 miljoen voor infrastructuur Stadshart Lelystad

Foto: Gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad ontvangt 6 miljoen euro subsidie van het Rijk voor investeringen in de infrastructuur in het Stadshart. Daarmee kunnen knelpunten in de wegenstructuur worden aangepakt. Zo zijn het centrum, de woningen bij het Theaterkwartier en het westelijk Stationsgebied ook in de toekomst goed bereikbaar.

Daarnaast is voor de ontwikkeling van Warande de afspraak gemaakt dat Rijk en regio een (regionaal) onderzoek starten naar de bereikbaarheid van Warande per auto, fiets en openbaar vervoer. Dit onderzoek wordt gedaan onder de vlag van het bereikbaarheidsprogramma ‘Samen Bouwen aan Bereikbaarheid’.

Groeien met kwaliteit
Wethouder bereikbaarheid, verkeer en vervoer Piet van Dijk: “Dit is een mooi succes voor Lelystad. We willen in Lelystad groeien met kwaliteit en dan is een goede bereikbaarheid per fiets, auto en openbaar vervoer voor Lelystedelingen en bezoekers essentieel. Het is noodzakelijk om hier aan de voorkant in te investeren. De subsidie maakt dat we dit proces kunnen versnellen.”

Hard nodig
“De subsidie leidt tot de versnelde bouw en het bereikbaar maken van ca 1.000 woningen per jaar in de komende vijf jaar. Die woningen zijn hard nodig om te zorgen dat Lelystad ook in de toekomst voor jong en oud een fijne stad met goede voorzieningen is om te wonen en te werken”, aldus wethouder Wonen Dennis Grimbergen.

De subsidie is onderdeel van Bereikbare Steden, een gezamenlijke aanpak van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de Rijksoverheid.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen