Samenwerkingsconvenant van FlevoMeer Bibliotheek en gemeenten

Foto: FlevoMeer Bibliotheek

November 2018 heeft FlevoMeer Bibliotheek een samenwerkingsconvenant met de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde gesloten. Eén van de doelen was het samen op zoek gaan de mogelijkheden voor vernieuwing en verbreding van het bibliotheekwerk.

Samenwerkingsconvenant
Het convenant Bibliotheekwerk 2018 – 2021 werd in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde ondertekend door de wethouders van de vijf gemeenten en de directeur-bestuurder FlevoMeer Bibliotheek, Jan Gommer.

Donderdag 10 november 2022 hebben de partijen een samenwerkingsconvenant voor de komende tijd getekend. In dit nieuwe convenant leggen de partijen de basis voor een vruchtbare samenwerking. Dit is voor de ontwikkeling van de inwoners.

FlevoMeer Bibliotheek
De site van deze organisatie geeft aan dat FlevoMeer Bibliotheek werkt aan een geïnspireerd, betrokken en vaardig Flevoland. Hierbij kan men anderen ontmoeten en zichzelf ontwikkelen en uitdagen.

Haar visie meldt dat de samenleving steeds ingewikkelder wordt, waarbij de invloed van social media enorm is. Maar het heeft ook effect op de tweedeling: zij die gemakkelijk bij kunnen blijven, naast een steeds groter wordende groep die de ontwikkelingen niet bij kan houden.

Subsidie
Vanuit de gemeenten wordt een subsidie verstrekt aan FlevoMeer Bibliotheek. Doordat elke gemeente haar eigen wensen heeft, moet er een nauwkeurige afstemming zijn. Dit is vastgelegd in het convenant. Onder meer ook dat beleidswijzigingen samen worden besproken.

Tevens is de bibliotheek een partner van de gemeente. Daarom levert de bibliotheek ook een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de inwoners in het werkgebied. Door de ondertekening van het convenant spreken de partijen de wens uit om te investeren in een effectieve en efficiënte samenwerking.

(Bronnen; FlevoMeer Bibliotheek, FlevoPost, noordoostpolder.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen