Tijdelijk distributiecentrum JYSK

Foto: Gemeente Lelystad

In juni 2021 kwam de Deense winkelketen JYSK met het persbericht dat ze een logistiek distributiecentrum gaat neerzetten op het industrieterrein Flevokust Haven. Het distributiecentrum komt op ruim 25 hectare. De gemeente Lelystad en JYSK hebben in juni 2021 een overeenkomst getekend.

Perfecte locatie
Flevokust Haven is – als havengebonden logistiek knooppunt, centraal gelegen in Nederland – een perfecte locatie voor een pioniersbedrijf als JYSK. Dit kon de wethouder toen melden. Daarnaast zou het bedrijf naar verwachting zo’n 400 banen opleveren.

Op het moment van ondertekening van de overeenkomst verwachtte JYSK dat men kon starten met de bouw aan het eind van het eerste kwartaal in 2022. Zodoende zou uiterlijk medio 2024 het distributiecentrum in gebruik gekomen kunnen worden.

Tijdelijk distributiecentrum
JYSK bouwt een eigen centrum op het industrieterrein. Echter de groei van de winkelketen gaat flink door en daarom is gekozen om een gedeelte van de logistiek eerder op te starten. Dit gebeurt in een tijdelijk pand, naast het eigen gebouw.

Ondertussen zijn reeds producten aangekomen op de tijdelijke plaats. In het distributiecentrum komen de 500 best verkopende producten, bestemd voor de markt in Nederland en België. Momenteel komen deze producten vanuit Denemarken.

Ander systeem
Op het moment dat het distributiecentrum operationeel is, worden de containers rechtstreeks van de leveranciers naar Lelystad getransporteerd. Daarnaast zal vanuit Lelystad later leveringen aan Engeland en Ierland worden verzorgd.

Het tijdelijke centrum zal zo’n 60.000 vierkante meter groot worden en in 2023 volledig operationeel zijn. Hier komen zo’n 65 mensen te werken. Voor het eigen centrum begint de bouw in 2023 en zal dan in 2026 operationeel zijn.

(Bronnen: Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen