Uitnodiging bijeenkomst ‘Veilig en plezierig sporten op jouw vereniging!’

Foto: Sportservice Flevoland

Een leven lang moet men kunnen genieten van de sport en dat geldt voor iedereen. Voor velen is het normaal dat men kan genieten van sport. Maar dat geldt nog niet voor iedereen. Er zijn nog steeds zaken die door een sporter, trainer, coach, ouder of vrijwilliger als niet prettig worden ervaren. Juist daarom moet er worden ingezet op een veilige sportomgeving.

Veilig en geborgen
Voor iedereen op een sportvereniging moet het veilig zijn en men moet zich geborgen voelen. Alleen op die manier kan men met plezier sporten en / of de sport beleven. Daar ligt ook voor een ieder een grote rol.

Want voor een vereniging is niets zo prettig, als men kan vertellen en laten zien, dat alle zaken op orde zijn. Gelukkig hoeft men dit niet alleen te doen. Hierover wordt op 15 november een bijeenkomst gehouden. Dit gebeurt in Het Ravelijn 50 van 18.15 – 20.15 uur.

Centrum Veilige Sport Nederland
Het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) wil van elke sportvereniging in Nederland een veilige vereniging te maken. Bij een veilige sportvereniging hoort geen grensoverschrijdend gedrag. In een sportvereniging hoort een plezierig sportklimaat.

CVSN wil hieraan meewerken, door besturen en bestuurders te helpen om een betrouwbaar en plezierig sportklimaat te creƫren. Dat is een klimaat waarmee je laat zien dat je de veiligheid van iedereen op de club serieus neemt.

Bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst gaat CVSN hierover in gesprek. Tevens wordt persoonlijke ondersteuning op vele manieren aangeboden. Onderwerpen van de bijeenkomst zijn onder meer: actualiteiten, wat is grensoverschrijdend gedrag.

Tevens wordt de rol van CVSN uitgelegd. Daarnaast onderwerpen als samenwerking, 5 stappenplan, vertrouwenscontactpersoon. De bijeenkomst begint om 18.15 uur en de inloop is vanaf 17.30 uur. Aanmelden kan middels de site.

(Bronnen: Sportservice Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen