Kotterbos wandeling Oostvaardersplassen

Foto: Staatsbosbeheer

Misschien is het nog een stukje onbekend gebied voor velen, maar aan de rand van de Oostvaardersplassen ligt een stuk afwisselend bos: het Kotterbos. Men kan op zaterdag 26 november van 10.00 tot 12.00 uur met de gids van Staatsbosbeheer op pad in het Kotterbos.

Mooiste plekjes
De gids zal meer vertellen over de mogelijke natuur ontdekkingen van het Kotterbos en haar geschiedenis. Zo kan men in het voorjaar zien hoe de natuur ontwaakt uit haar winterslaap. In de zomer kan men zelfs een vos tegen komen.

Daarentegen toont de herfst haar verschillende kleuren en paddenstoelen. Tenslotte gaat men in de winter door het voor het publiek afgesloten rustgebied van de edelherten. De gids neemt iedereen mee naar de mooiste plekjes van het Kotterbos en laat zien hoe mooi de natuur kan zijn, als men maar weet waar men moet kijken.

Zaterdag 26 november
Op zaterdag 26 november kan men met de gids weer het Kotterbos in. Het bos ligt op grondgebied van Lelystad. Als men op het net zoekt, moet men de zoekopdracht ‘Kotterplein, Lelystad’ gebruiken.

Praktische zaken: niet te opvallende wind- en waterdichte kleding, geen parfum, stevige schoenen en laarzen, gebruik eigen verrekijker en/of camera. Er zijn geen faciliteiten en het gebied is niet toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Honden niet toegestaan.

(Bron: Staatsbosbeheer) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen