Wijkgebouwen Lelystad moeten vaker open

Foto: Welzijn Lelystad

In een wijkcentrum is het lekker warm en kan men terecht voor een gratis kop koffie of thee – behalve in De Brink – en Wifi. Maar het wijkcentrum is ook te gebruiken om ontspannen de krant te lezen, mensen te ontmoeten, te werken of het huiswerk te maken. Dat kan allemaal in de buurt.

Vaker open
De politiek heeft afgelopen week gedebatteerd over de openingstijden van de wijkgebouwen in Lelystad. De wijkgebouwen, ofwel de MFA’s (Multifunctionele Accommodaties), zouden volgens een aantal partijen ook in de avonduren en in de weekenden open moeten zijn.

Maar om vaker en dus langer open te zijn, heeft Welzijn Lelystad meer geld nodig. Welzijn Lelystad is verantwoordelijk voor het beheer van de gebouwen. De organisatie heeft gemeld dat met het huidige budget mogelijk de gebouwen minder vaker open zullen zijn.

Voorstel
Om dit tegen te gaan, heeft de fractie van de PvdA aangekondigd te komen met een voorstel. De fractie wordt hierin gesteund door Jong Lelystad, Leefbaar Lelystad, SP en GroenLinks. De fracties hebben een voorstel aangekondigd waarin wordt verzocht voor 140.000 euro.

Dit bedrag zal dan extra zijn voor het beheer van de gebouwen, waardoor de wijkgebouwen ook vaker in de avonduren en weekenden open zouden kunnen. Als het bedrag niet wordt toegekend, zullen de MFA’s mogelijk 50 uur aan openingstijden moeten inleveren. Het voorstel wordt tijdens de vergadering over de begroting op 15 november in stemming gebracht.

(Bronnen: Welzijn Lelystad, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen