Fietsenstallingen station Lelystad moeten opgeknapt worden

Foto: Wikipedia

Zo’n anderhalf jaar geleden boog de gemeenteraad over een plan voor de toekomst van het Fietsparkeren in en rond het station. Toen werd er gemeld dat de grijze, grauwe en donkere stallingen plaats moesten maken voor lichte en bewaakte stallingen. De plannen werden gemaakt in opdracht van ProRail, de provincie Flevoland, NS en de gemeente.

Transformatie
Gezien het feit dat er al eerder was besloten dat de fietsenstallingen compleet op de schop zouden gaan, zou er een transformatie komen. De bedoeling was dat er meer stallingsruimte zou komen, wat op zich veiligere en meer aantrekkelijke fietsenstallingen zouden opleveren.

Maar de uitvoering van bovenstaande plannen laat nog een paar jaar op zich wachten. Daarom heeft de gemeenteraad deze week besloten dat met kleine ingrepen de stallingen overzichtelijker, aantrekkelijker en veiliger  gemaakt moeten worden.

Snelle opfrisbeurt
De fracties van GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, Jong Lelystad, CDA en D66 zijn deze week in de gemeenteraad met het voorstel voor een korte, snelle opfrisbeurt gekomen. Het zou anders veel te lang duren.

Wethouder Piet van Dijk gaf aan dat hij het eens was met de indieners van het voorstel. Lelystad moet kijken of met kleine ingrepen het gebied opgeknapt kan worden tot de nieuwbouw gereed is. De gemeente kan mogelijk de lasten delen met NS en ProRail.

(Bronnen: FlevoPost, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen