Leger des Heils biedt warme kamers deze winter

Foto: Leger des Heils

Deze winter zal het Leger des Heils de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers door heel Nederland verruimen. Men wil op deze manier in de komende winter een deken van warme kamers over Nederland verspreiden.

Energierekening
Het Leger des Heils geeft aan dat iedereen welkom is die in de knel is gekomen of gaat komen door de stijgende inflatie en / of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening.

Men gaat hetzelfde vragen aan andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken om het voorbeeld van het Leger des Heils te volgen. Middels dit initiatief wil men aandacht vragen voor die groep Nederlanders met een smalle beurs, die moeten kiezen voor een koud huis.

Flevoland
Dit soort huiskamers zijn in Flevoland in Almere, Lelystad, Emmeloord en op Urk. Deze dagen was het nog niet nodig om de kachel aan te zetten, maar het Leger des Heils zorgt er wel voor dat het binnen zo’n 20 graden is.

Mensen die het nodig kunnen hebben, komen in alle lagen van de bevolking voor. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten. Ook mensen die overdag een warme plek zoeken om te kunnen werken.

Steunpakketten
Het Rijk heeft steunpakketten aangekondigd, maar de meeste mensen gaan pas volgend jaar hier iets van merken. Daarom is het nodig, zegt het Leger des Heils, om nu al de deuren open te zetten.

Nu zijn er al mensen, die de kachel niet durven aan te zetten, omdat ze bang zijn voor de rekening straks. Mogelijk dat ze de rekening niet zullen kunnen betalen. Vanaf 1 november zijn de honderd buurthuiskamers minimaal vijf dagen open.

(Bronnen: Leger des Heils, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen