Onze Kas Lelystad gaat met winterslaap

Foto: Onze Kas

Restaurant Onze Kas is vanaf 1 november 2022 gesloten voor reguliere aanloop. Zelf zeggen de eigenaren dat ze met winterslaap zijn gegaan. De reden voor de sluiting is de exponentieel stijgende energie- en inkoopkosten. Hierbij gaat het met name over het verwarmen van de ruimte die alleen maar glazen wanden heeft.

Onze Kas
De eigenaren Patrick Kok en Della Chow wonen al zo’n 25 jaar in Lelystad. Altijd was het genieten van de ruimte en de natuur in de stad. Maar men miste wel een mooi ruimtelijke plaats om gezellig koffie drinken, te ontbijten en / of te borrelen.

Restaurant Onze Kas is ontstaan om Lelystad op dit punt een beetje mooier te maken. Daardoor krijgen de eigenaren de complimenten – als ‘een verrijking voor Lelystad’ – van de gasten, die er zijn geweest.

Sluiting
Vanaf 1 november is Onze Kas gesloten, behalve voor besproken grote groepen. De eigenaren gaan er van uit dat in de lente de winterslaap is afgelopen, waardoor het restaurant weer open kan gaan. De openingsdatum wordt later bepaald.

Ondertussen wordt gekeken of zonnepanelen een oplossing zouden kunnen zijn. Hierdoor zou dan zo’n 70 procent moeten worden voorzien voor het eigen energieverbruik. In de ‘glazen ruimte’ staan ook veel planten, die een bepaalde temperatuur nodig hebben. De mogelijkheid van drie dagen open, betekent wel een hele week verwarmen.

(Bronnen: Onze Kas, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen