Eten voor kinderen

Foto: PZC

De fractie van de Partij van de Arbeid (PvdA) in de gemeenteraad van Lelystad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College over ‘Eten voor kinderen’. Hierbij gaat het over het feit of de gemeente wat doet aan het probleem dat kinderen met een lege maag naar school gaan. Op de lijst van ‘Ingekomen Stukken’ van de raad staat dat de gemeente een antwoord heeft gegeven.

Vragen
De fractie van de PvdA, in de persoon van Roelie Renzema, heeft drie vragen gesteld aan het College van B&W.  Vraag 1 was of de gemeente al een start had gemaakt met ‘Samen met inwoners en maatschappelijke organisaties’ met het vangnet.

Dit vangnet moet zorgen dat alle kinderen meedoen en geen enkel kind met honger op school zit, zoals geformuleerd op pag. 25 van het raadsakkoord. Als het gestart is, wat is dan de stand van zaken. Zo niet, waarom niet en wat is er nodig om het snel te doen starten.

Antwoorden
Het College laat weten dat er een start is gemaakt met maatschappelijke partners en actieve inwoners. Verders is het College van mening dat alle kinderen mee moeten kunnen doen. Daarom is het belangrijk dat kinderen niet met een lege maag op school zitten.

Het streven is om dit jaar nog van start te gaan met het speerpunt, dat geen enkel kind met honger op school zit. Hiervoor is een goede voorbereiding nodig. De gemeente gaat in gesprek met de scholen en zijn reeds in gesprek met partners en actieve inwoners.

Voorkomende honger stillen
Het gesprek met partners en inwoners gaat over hoe het beste de kinderen die nu met honger op school zitten, van gezond eten kunnen worden voorzien. Met werkt aan een plan om de voorkomende honger te stillen.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een lange termijn plan, dat zich meer richt op de achterliggende oorzaken van de problematiek. Dit houdt in dat ouders en verzorgers ondersteunt moeten worden.

Het plan is gestart, maar het streven is nog niet gehaald. Dit houdt nog steeds in dat er kinderen op scholen zitten met een lege maag. De vraag is wat de fractie van de PvdA met de antwoorden gaat doen.

(Bron: Gemeenteraad Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen