Burgemeester ontbijt met leerlingen basisschool De Poolster

Foto: Fotostudio Wierd

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Om dit te benadrukken ontbeet burgemeester Mieke Baltus vandaag tijdens het Burgemeestersontbijt samen met kinderen van basisschool De Poolster. Van 3 tot en met 7 oktober gaan zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met basisscholen uit hun stad of dorp aan tafel voor een goed en gezond ontbijt.

Burgemeester Mieke Baltus ontbeet samen met 14 kinderen van de Taalklas van basisschool De Poolster op het stadhuis. In de Taalklas zitten kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die het afgelopen jaar in Nederland zijn komen wonen en de Nederlandse taal leren om daarna door te stromen naar het regulier onderwijs.

Het was een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester met de kinderen gepraat heeft over het belang van ontbijten. Wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? Ook konden de kinderen vragen stellen aan de burgemeester. Dat werd volop gedaan, onder andere over haar ambtsketen en haar werk als burgemeester. Na afloop van het ontbijt kregen de kinderen een rondleiding door het stadhuis.

Het Burgemeestersontbijt in nieuw jasje
Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het Burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgaan, maar wel in een nieuwe vorm. Het ontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. In Lelystad was dit bakkerij Scheunhage. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien en is het meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen