Containerwoningen of spaceboxen staan klaar

Foto: Tiny House Life

Vóór 1 oktober moesten de huurders van 24 containerwoningen in de Grietenij de sleutel inleveren. Het was namelijk afgesproken dat de zogenaamde spaceboxen klaar gezet moesten worden voor transport naar de nieuwe eigenaar in Groningen.

Vergunning
Ondernemer Wouter Gorter had een vergunning van de gemeente Lelystad tot 1 oktober. De vergunning om de woningen te verhuren. Afgelopen vrijdag was de laatste dag van de maand, maar moesten nog 15 bewoners de woning opleveren.

Maar nu blijkt dat iedereen op tijd de sleutel heeft ingeleverd. Tevens is ook iedereen er keurig uitgegaan. In het begin liepen veel mensen niet echt warm voor de containerwoningen. Echter in de loop van tijd hebben de woningen altijd op veel belangstelling kunnen rekenen.

Onderdak
Ondernemer Gorter weet niet waar alle huurders naar toe zijn gegaan. Er zijn huurders die via de ondernemer een andere woning hebben gekregen. Er zijn huurders die zijn gaan huren via de woonorganisatie.

Maar niet duidelijk is of dat het bij iedereen is gelukt. Maar men wist ruimschoots van tevoren dat men op 1 oktober eruit moest. De 24 containerwoningen zijn opgekocht door een ondernemer uit Groningen. Hij heeft de tijd tot 1 november om de woningen weg te halen.

(Bronnen: Nationale Bouwgids, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen