Beginnerscursus hardlopen vanaf 8 oktober 2022

Foto: Pixabay

AV Spirit Lelystad gaat op zaterdag 8 oktober starten met de nieuwe beginnerscursus hardlopen. Dit gaat gebeuren op het sportcomplex aan de Sportparkweg 2. De beginnerscursus duurt 7 weken, waarbij men op een verantwoorde manier kan trainen onder leiding van gediplomeerde trainers naar het aaneengesloten hardlopen van minstens 3 km.

Beginnerscursus
De kosten voor de beginnerscursus is 50 euro per persoon. De opzet is dat men na deze cursus kan doorstromen naar de loopgroepen binnen AV Spirit Lelystad. Geregeld wordt er gestart met een beginnerscursus hardlopen; daarom ook deze periode.

De bedoeling is dat men binnen de 7 cursusweken een tijdsduur van 20 tot 30 minuten aaneengesloten kan hardlopen (van ongeveer 3 km). Doelstelling van de cursus is om op een plezierige manier kennis te maken met de loopsport waarbij blessurepreventie hoog in het vaandel staat.

Trainen
Afwisselen wordt op en buiten de baan getraind. Tevens is er veel aandacht voor techniek. Men kan de cursus volgen op zaterdagochtend om 9.30 uur of op dinsdagavond om 19.30 uur. De cursus wordt gegeven door gediplomeerde trainers. Zaterdag is dat Ruud Disse en op dinsdagavond Melle Veenstra.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan looptechnieken zoals houding, arm inzet, pasfrequentie, ademhaling, voet plaatsing. Er wordt natuurlijk gewerkt aan de verbetering aan het uithoudingsvermogen om steeds langer te kunnen lopen. Na de cursus wordt de mogelijkheid geboden om extra 2 weken op maandagavond te trainen.

(Bronnen: Av Spirit Lelystad, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen