Volkstuinvereniging Het Gelderse Hout

Foto: Wikipedia

In juni waren er nachtelijke inbraken bij Volkstuinvereniging Het Gelderse Hout, waarbij 33 tuinders het slachtoffer waren. De inbraken vonden plaats in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juni en de nacht van vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni. Nu blijkt dat er in de nacht van maandag 3 en dinsdag 4 oktober weer ingebroken is in diverse tuinen.

Inbraken juni
Bij de inbraken van juni ging het vooral om apparatuur. Bij deze inbraken zijn sloten en buiten hekwerken van drie tuinpaden vernield. Tevens is bij meerdere tuinders in het schuurtje ingebroken.

Bij deze inbraken, maar – zoals de Volkstuinvereniging aangaf in juni – ook bij eerdere inbraken, is duidelijk geworden, dat vooral naar apparatuur gezocht is. Ook een paardenwei naast het complex heeft toen inbrekers op het terrein gehad. Gestolen zijn gereedschap, bosmaaier en generator.

Inbraken oktober
Ook bij deze laatste inbraken is er weer ingebroken bij diverse tuinen. Het bestuur heeft gemeld, dat het nog niet helemaal duidelijk is, bij welke tuinen is ingebroken. Het bestuur is bezig na te gaan waar braakschade zichtbaar is.

Bij een aantal tuinen is ondertussen al gebleken dat er weer machines / apparatuur is meegenomen. Tevens is gereedschap en oogst gestolen. Het bestuur heeft daarom ook geadviseerd om geen freesaggregaat, grasmaaier of andere machines te laten staan in het schuurtje.

(Bronnen: Volkstuinvereniging Het Gelderse Hout,, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen