Jouw buren doen ertoe

Foto: Burendag

Zaterdag 24 september wordt de 17e editie van de Burendag georganiseerd. Deze dag is dé dag om als buren elkaar beter te leren kennen. Dit kan gebeuren door samen de buurt op te knappen, mee te doen aan de Buurt Bingo of samen een bakwedstrijd te organiseren. Landelijk zijn er zo’n 8.500 activiteiten aangemeld.

Burendag
Na twee jaar Corona is het nu weer tijd om echt samen met de buren wat te doen. Tijdens Burendag kan men op een laagdrempelige manier het eerste contact leggen met de buren. Vaak ontstaan hier mooie dingen uit; hierbij valt te denken aan meedoen in de samenleving en het gevoel hebben dat men er bij hoort in de eigen buurt.

De Burendag is een initiatief van Douwe Egberts (DE) en het Oranje Fonds. De dag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Het is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Ontmoeting
Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk buren met elkaar in contact komen. Als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt, zullen de buurten leuker, socialer en veiliger worden.

DE is bekend van haar koffie. Koffie is meestal het begin voor het leggen en versterken van de contacten. Contacten zijn juist de basis voor een leuke Burendag. Het Oranje Fonds is er voor iedereen die iets goed wil doen voor de ander.

In Lelystad worden zo’n kleine 40 activiteiten georganiseerd, niet allemaal op zaterdag, maar er zijn ook op vrijdag en zondag.

(Bronnen: Nieuwsbrief Oranjefonds, Burendag) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen