Gezondheidsmonitor 2022

Foto: GGD Flevoland

De GGD Flevoland is benieuwd hoe het gaat met de inwoners van Flevoland na tweeëneenhalf jaar pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus (Corona). De Coronacrisis heeft invloed gehad op het leven van iedereen. GGD Flevoland gaat daarom in kaart brengen wat de gevolgen zijn van de Corona periode op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder.

Achtergrond
Normaal gesproken wordt eens per vier jaar de GGD Gezondheidsmonitor uitgevoerd. Echter nu wordt een extra meting gedaan, waarbij ook gekeken wordt naar de gevolgen van deze Corona periode. Met de resultaten wordt per gemeente onderzocht wat er nodig is om de gezondheid van inwoners te verbeteren.

Deelname
Het CBS selecteert willekeurig personen die worden uitgenodigd voor deelname aan de GGD Gezondheidsmonitor 2022. Zij vormen een goede afspiegeling van de bevolking. Deze groep inwoners krijgt een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen.

Deelname is vrijwillig. GGD Flevoland stelt de deelname wel zeer op prijs. De gegevens van de deelnemers worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Meer informatie over hoe omgegaan wordt met de privacy van deelnemers staat in de privacyverklaring.

Resultaten
Op basis van de resultaten bepalen gemeenten, de GGD en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren. De resultaten van de GGD Gezondheidsmonitor 2022 worden in de loop van 2023 gepubliceerd.

(Bron: GGD Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen