Buurthuis Het Palet per direct gesloten

22 sep 2022, 17:04 Nieuws
buurthuis het palet
Het bestuur van het Buurthuis Het Palet heeft op haar site een bericht gedeeld met haar leden. Het bericht geeft aan dat het buurthuis per 21 / 22 september per direct gesloten is. Het bestuur heeft deze beslissing genomen en haar verantwoordelijkheid genomen.
Bouwkundige staat
Volgens de mededeling is het pand niet veilig, op zijn zachts gezegd is de bouwkundige staat slecht is. Het bestuur heeft dit besluit genomen om de veiligheid te waarborgen van de leden en van het personeel.
Het bestuur heeft de gemeente in kennis gesteld, die donderdagmiddag 22 september zou vergaderen over de ontstane situatie. Daarnaast heeft het bestuur verzocht om aanwezig te mogen zijn bij deze vergadering, wat door de gemeente is afgewezen. De voorzitter van het bestuur zou teruggebeld worden.
Het Palet
Lelystad heeft zo’n 7 buurthuizen en 1 buurtvereniging. Buurtvereniging Het Palet is sinds 24 april 1976 de buurtvereniging van Lelystad. Ondertussen zijn er zo’n 100 leden, vooral mensen op leeftijd uit de buurt.
In het pand worden een aantal activiteiten georganiseerd zoals darten, dammen, tafeltennis, sjoelen, bingo, zumba en aerobics. Het pand is volgens de voorzitter niet veilig vanwege verzakkingen. Hierbij valt te denken aan de vloer aan de voorzijde, maar ook afzuiginstallatie en het dak.
De eigenaar van het gebouw is de gemeente. De gemeente heeft ondertussen een aannemer ingehuurd om het gebouw te inspecteren. Twee jaren gesloten door Corona, moet het gebouw nu weer dicht. Echter de gemeente wacht op de resultaten van de ondernemer.
(Bronnen: Buurtvereniging Het Palet, Omroep Flevoland)