Jan Eerkens nieuwe directeur Lelystad Airport

Foto: Noordoostpolder

Per 1 september wordt Wilma van Dijk – nu nog directeur van luchthaven Lelystad Airport – de nieuwe directeur van Rotterdam The Hague Airport. Deze luchthaven is ook onderdeel van de Royal Schiphol Group. Mevrouw van Dijk volgt Ron Louwerse op die leiding gaf aan Rotterdam, maar die per 1 januari 2023 met pensioen gaat.

Lelystad Airport
De opvolger voor Wilma van Dijk als directeur van Lelystad Airport wordt Jan Eerkens. Sinds 2017 is de heer Eerkens senior manager bij Lelystad Airport. Hij is sinds 2006 werkzaam bij de Royal Schiphol Group, onder meer binnen de vastgoedtak.

Volgens CEO Dick Benschop blijft de continuïteit gewaarborgd nu Jan Eerkens ‘doorschuift’. Op weg naar het politieke besluit over de opening van Lelystad Airport is de kennis en de ervaring die Jan Eerkens heeft opgebouwd, hard nodig.

Stokje overdragen
Wilma van Dijk heeft meegegeven dat Lelystad Airport de organisatie en infrastructuur heeft om vakantiegangers en commercieel vliegverkeer te ontvangen. Ze draagt met een gerust hart het stokje over aan Jan Eerkens en het team van Lelystad Airport.

De nieuwe directeur is van mening dat de komende jaren belangrijk worden voor de vluchthaven. Er komt een besluit over de opening. Jan Eerkens wil graag daar een bijdrage aan leveren, samen met de regio. Hij ziet uit naar de samenwerking en de gesprekken met omwonenden en betrokkenen bij Lelystad Airport.

(Bron: Lelystad Airport) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen